COSTA RICA

En rejse til Costa Rica er en rejse til nogle af verdens mest unikke og uspolerede naturområder fyldt med et enestående dyreliv. Vi vil opleve aberne brøle og svinge sig i træerne over vores hoveder, krokodiller der soler sig på flodbredden, kæmpe skildpadder dukke op på stranden og dovendyr hvile sig i trætoppene, sommerfugle, kolibrier og alverdens fugle flyver lydløst omkring og især den smukke blå morfo sommerfugls specielle dans gennem luften vækker opsigt. For at komme helt tæt på alle disse dyr i Costa Ricas fantastiske natur tilbyder denne rundrejse en helt ny rejseform, når vi med komforten i højsæde kombinerer den traditionelle busrejse med sejlture og et længere ophold ved kysten med tid til afslapning i solen og mulighed for et væld af ekstra oplevelser. Kort sagt en fantastisk rundrejse med alt det bedste fra Costa Rica krydret med enestående ekstra oplevelser efter eget valg.

 

OVERORDNET PLAN - 14 DAGE/13 NÆTTER

Poás - Tortuguero Village - Arenal - Monteverde - Tamarindo - Manel Antonio - Drake Bay - San Jose

 

DAGSPROGRAM

DAG 1: ANKOMST SAN JOSE Efter en lang flyvetur er der tid til afslapning, akklimatisering og en hyggelig middag i bjergene nær Poás vulkanen.

DAG 2: POÁS VULKANEN OG TORTUGUERO Vi skal opleve den smukke vulkan Poás, den store blågrønne kratersø, de smukke La Paz vandfald og endelig sejler vi via et stort flodsystem til den lille unikke landsby, Tortuguero Village i nationalparken Tortuguero, der betyder skildpaddeland.

 

DAG 3: TORTUGUERO - ARENAL

Vi skal på oplevelse på floderne, der ofte kaldes for Centralamerikas Amazonas, og vi kommer helt tæt på regnskovens natur, dyreliv og lyde. Efter en typisk costaricansk frokost går turen gennem Costa Ricas landbrugsområder til området omkring Arenal vulkanen kendt for et væld af varme kilder.

 

DAG 4: ARENAL & MONTEVERDE

En let vandretur bringer os helt tæt på Arenal vulkanen, kendetegnet ved sin ”perfekte” kegle-form. Vi krydser den store Arenal sø på en smuk sejltur, inden vi når Monteverde, hvor vi går på opdagelse i den unikke tågeskov fyldt med dyreliv.

 

DAG 5: MONTEVERDE

Dagen er afsat til at udforske Monteverde og der vil være mulighed for at gå mellem trætoppene ad de berømte hængebroer, besøge en kaffe- og sukkerfarm samt se nærmere på sommerfugle, kolibrier, krybdyr og padder.

 

DAG 6: GUANACASTE, INDIANSK KUNST OG TAMARINDO Dagen står på et besøg i den meget traditionelle by, Santa Cruz, og et indblik i produktionen af Chorotega indianernes historiske keramik, inden vi når det hyggelig strandparadis i Tamarindo, der er vores base de næste dage. Vi starter med en byrundtur, der afsluttes med at nyde solnedgangen med smuk udsigt over Stillehavet.

 

DAG 7: TAMARINDO - LAS BAULAS NATIONALPARK OG SUNSET CRUISE Vi tager på en spændende sejltur op ad floden i nationalparken Marino Las Baulas med mangrovetræer, et rigt dyreliv med fugle, fisk, krokodiller der soler sig samt aberne der svinger sig i trækronerne. Vi er tilbage omkring frokost og resten af dagen er fri på egen hånd og kan afsluttes med et solnedgangscruise.

 

DAG 8: TAMARINDO - FUGLETUR, DYBHAVSFISKERI, REDNINGSCENTER FOR DYR OG GYROKOPTER Dagen er fri i Tamarindo og kan nydes på stranden, ved poolen eller med en hyggetur rundt til byens butikker og restauranter. Af ekstraoplevelser tilbydes en interessant guidet fugletur, dybhavsfiskeri, udflugt til et redningscenter for bl.a. aber, papegøjer og slanger samt en tur i luften med de sjove gyrokoptere.

DAG 9: TAMARINDO - KYSTENS DIVERCITET, GOLF, ATV, DANSK AFTEN OG SKILDPADDER En smuk vandretur langs Stillehavets strande og gennem national-parken Las Baulas venter forude og afsluttes på et 5 stjernet luksushotel med havudsigt og Centralamerikas største pool område. Eftermiddagen er fri til f.eks. en runde golf eller en sjov tur på ATV. Aftenen står på interessante fortællinger om livet som dansker i Costa Rica samt skild-paddeudflugt til nationalparken Marino Las Baulas, hvor de kæmpe læderskildpadder lægger deres æg.

DAG 10: TAMARINDO - DRYPSTENSHULER OG PALO VERDE NATIONALPARK

Dagen er fri på egen hånd i Tamarindo. Dagens ekstra oplevelser omfatter to forskellige heldagsudflugter. Den ene går til nationalparken Barra Honda med mere en 40 urgamle drypstenshuler. Den anden udflugt går til nationalparken Palo Verde, med et væld af fugle og aber i de nøgne trætoppe og dyr som krokodiller og hjorte langs flodens breder.

 

DAG 11: MANUEL ANTONIO

Vi kører gennem Guanacaste regionens smukke natur og store land-brugsområder, sejler på tværs af Nicoya halvøens golf og når endeligt nationalparken Manuel Antonio med hvide sandstrande i små bugter og laguner omgivet af tæt regnskov. Parken er desuden kendt for sine meget imødekommende aber, der godt kan finde på at ”låne” et kamera eller en solhat i ny og næ.

 

DAG 12: MANUEL ANTONIO - UDFLUGT TIL CORCOVADO

Dagen er fri i smukke Manuel Antonio. Dagens ekstra oplevelser er en absolut enestående mulighed for at opleve Costa Ricas kronjuvel og en af de mest unikke naturparker i verden, på en 2 dags udflugt til nationalparken Corcovado, hvor truede dyr stadig lever frit i naturen og mennesker kun er på besøg.

 

DAG 13: SAN JOSE

Turen går ind i fastlandet, hvor vi finder en hyggelig lille kaffeplantage ejet af danskeren Birger. Vi får en spændende rundvisning og hører om Birgers liv og historie i Costa Rica. Eftermiddagen byder på byrundtur i San Jose samt et besøg på guldmuseet, inden vi slutter dagen og rejsen af med en lækker afskedsmiddag.

 

DAG 14: AFREJSE FRA SAN JOSE

Efter en fuldendt rejse til alle Costa Ricas og nogle af verdens største seværdigheder går turen nu tilbage til Danmark.

 

Har du spørgsmål?

Ring eller skriv en e-mail og lad os allerede i dag begynde at sætte brikkerne sammen til det puslespil, som er din næste drømmerejse!

 

Vi ser frem til at høre fra dig ››

 

 

P.O. Box 7449, Beverly Hills, CA 90212 USA

Tlf: +1 818 301 4949

E-mail: info@bayexclusive.dk

 

FIND OS PÅ: